Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

‘Allo Allo’-acteur eist excuses van Sam Van Rooy

Guy Siner, de acteur die luitenant Gruber vertolkte in de Britse comedyserie Allo Allo, heeft er genoeg van. Hij eist excuses van Vlaams Belang-politicus Sam Van Rooy, die hij beschuldigt van plagiaat.

“Plagiaat is misschien niet het juiste woord, maar ik weet ook niet hoe ik het anders moet noemen,” zegt Siner in een interview met De Korrel. “Enkele fans hadden me er eerder al attent op gemaakt dat de heer Van Rooy mijn look uit de serie kopieerde. Goed, daar ga ik niet moeilijk over doen, dat kon ik nog als flatterend opvatten.”

Recent werd het Siner echter duidelijk dat het bij Van Rooy nog een heel stuk verder gaat. Hij ontving diverse e-mails van verontruste Vlaamse fans van Allo Allo en besloot daarop om de figuur Van Rooy eens wat grondiger te bekijken. De acteur was geshockeerd. “Kijk, wanneer ik me verkleedde als nazi was het om een rol te spelen, om er een parodie van te maken. Nu kan ik niet ontkennen dat meneer Van Rooy ook een soort parodie is, maar wanneer hij een nazi speelt, dan méént hij het wel.”

In een brief van zijn advocaat aan Sam Van Rooy eist Siner publieke excuses en vraagt hij bovendien om het personage Gruber niet meer te imiteren. Onze redactie vroeg tevergeefs om een reactie van Van Rooy. Diens partij Vlaams Belang zegt intussen niet op de hoogte te zijn en hield het op een kort “Wir haben es nicht gewusst.”

Meer van dit soort artikels? Volg ons dan via Twitter, Facebook of Instagram.

6 reacties

 1. Anoniem Anoniem

  Ik bedoel natuurlijk dat jij er niks van snapt Patrick…

 2. Anoniem Anoniem

  Volgens mij snap hij er helemaal niks van Patrick…

 3. PATRICK HOFKENS PATRICK HOFKENS

  Wat een belachelijke vent is dienen Engelse acteur. Lijdt aan dementie volgens mij.

  • Anoniem Anoniem

   Ik denk eerder dat jij het concept ‘satire’ eens moet opzoeken, Patrick…

  • Anoniem Anoniem

   Satire is een moeilijk concept voor sommigen…

 4. Nic De Houwer Nic De Houwer

  Wat een schande! Zo plagiaat plegen :'(

Geef een reactie