Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

KIJKTIP: Panelgesprek over racisme met Charlotte De Witte, Lieve Blancquaert en Kevin De Bruyne

Na de hevige commentaar op het optreden van Urbanus in praat- en actualiteitsprogramma ‘De Afspraak’, dat handelde over de racismeproblematiek in België, wil Canvas meer aandacht geven aan relevante stemmen in het debat. Vanavond houdt Phara de Aguirre een panelgesprek met de wereldberoemde DJ Charlotte De Witte, fotografe Lieve Blancquaert en stervoetballer Kevin De Bruyne. 

Op Instagram uitte Charlotte De Witte eerder al haar verbazing en verwarring rond de huidige gebeurtenissen. “Ik weet het ook allemaal niet meer. Heet ik nu De Witte of De Blanke?” aldus De Witte/Blanke. Ook Kevin De Bruyne sprak zich al vaker uit over racisme: “Vroeger was ik altijd De Bruyne van de Rode Duivels, maar toen kwam Romelu erbij”.

Het belooft alvast een interessante uitzending te worden.

Kijk om 20:30 naar ‘De Afspraak’ op Canvas.

Meer van dit soort artikels? Volg ons dan via Twitter, Facebook of Instagram.

2 reacties

  1. ik vind dit goed..dat ook mensen van hier erover praten kan veel betekenen..ik ken een congolees en die zegt dat we niet mensen mogen negeren..maar hij mag dat wel ofzoiets ik begreep het eigenlijk niet goed maar doe wel mijn best.

Geef een reactie