Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Peter (38) gaat anders leven na corona: ‘Minder tijd maken voor mijn gezin’

Voor heel wat mensen is de coronacrisis een nuttige tijd van introspectie. Het wegvallen van zekerheden doet hen stilstaan bij de essentie van het leven. Zo ook Peter (38), die besloten heeft om zijn leven radicaal om te gooien.

‘De coronacrisis heeft me waardevolle inzichten voor het leven opgeleverd,’ vertelt Peter. ‘Ik heb de personen achter onze Kanoji (11), Cath-Lie (8) en Dirk (4) beter leren kennen. In onze Skypegesprekken voor corona deden ze vrolijk en vroegen ze voortdurend wanneer papa thuis zou komen, maar dat was schijn en opportunisme. In realiteit blijken ze onuitstaanbare schepsels te zijn die alleen aan zichzelf denken.’

‘Ik heb lang kortzichtig en naïef geleefd,’ erkent hij nu schuldbewust. ‘Ik geloofde dat er nog andere dingen zijn in het leven dan mezelf doodwerken en poen scheppen. Daarom zouden mijn vrouw en ik vorig jaar zelfs een sessie volgen bij een work-lifebalancecoach, maar ik had het net heel druk op het werk.’‘Toch verwijt ik mezelf niets,’ weet Peter. ‘We maken allemaal fouten. We dragen allemaal oogkleppen. Het gaat erom wat je doet met deze crisis. Herval je in business as usual of durf je zoals ik te breken met je oude destructieve gewoonten? Maar eerlijk? Als ik rond me heen kijk, vrees ik dat we nog zo’n crisis nodig hebben om tot het besef te komen wat er echt toe doet in het leven.’

Meer van dit soort artikels? Volg ons dan via Twitter, Facebook of Instagram.

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie