Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Zwangere Guy niet van plan gebruik te maken van nieuwe abortuswet

Volgens sommigen mogen enkel vrouwen, personen met een baarmoeder en/of personen die menstrueren zich uitspreken in het abortusdebat. Men vergeet daarbij natuurlijk dat ook sommige mannen (dan wel personen met een penis of personen die niet menstrueren) zwanger kunnen worden en dus een stem in het debat verdienen. Zo’n man is Zwangere Guy, maar zijn mening werd tot hiertoe niet gevraagd.

“Het doet me pijn dat mijn rechten in deze kwestie zo genegeerd worden,” aldus Zwangere Guy, “ik ben minstens zo zwanger als sommige vrouwen.” Opgelucht dat de media hem eindelijk betrekken in de discussie steekt de bekende rapper van wal met zijn betoog.

“Het aantal weken is voor mij een filosofische vraag. Kijk, ik heb nooit gemenstrueerd, van mijn hele leven nog geen enkele keer. Dus hoe moet ik nu weten wanneer ik precies zwanger geraakt ben en hoe ver ik dus al ben? Dat neemt niet weg dat ik het recht heb om een abortus te laten uitvoeren. Uiteindelijk is het niet makkelijk als alleenstaande moeder, enfin vader, want van mijn platenverkoop moet ik het niet hebben. Soit, wat ik wil zeggen is dat ik baas ben in eigen buik en dus zelf mag beslissen, maar nee, ik ga geen abortus laten uitvoeren. Hoe moet ik mezelf dan noemen? Niet-zwangere Guy? Of gewoon Guy? Nee, daar gaat nóg minder volk op afkomen.”

Meer van dit soort artikels? Volg ons dan via Twitter, Facebook of Instagram.

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie