Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Drie ideeën om de play-offs nog spannender te maken

Terwijl Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië hun kampioen voor dit seizoen al kennen, blijft het in onze eigen Jupiler Pro League razend spannend. En dat dankzij de play-offs en de puntenhalvering. Zo maken maar liefst 4 ploegen nog een reële kans op eindwinst.

Maar kan het niet nog wat spannender? De Korrel lanceert drie voorstellen om de spanning er nog iets langer in te houden.

1. De laatste wedstrijd telt voor 20 punten.

De puntenhalvering is een goed begin, maar je blijft toch het risico lopen dat de kampioen na 39 speeldagen al is beslist. Stel je voor.

De oplossing is simpel: de laatste wedstrijd is 20 punten waard. Als dat geen kijkcijfers oplevert!

2. Een extra transfermercato vlak voor de play-offs.

Presteert een team onder de verwachtingen? Geef ze de kans om zich nog snel even te versterken met een extra spits of creatieve middenvelder. Komt de competitiviteit alleen maar ten goede.

3. Doelpunten in de extra tijd tellen voor drie.

Staat een team hopeloos 0-3 in het krijt met nog maar een paar minuten te spelen? Geen paniek: vanaf nu tellen doelpunten in blessuretijd driedubbel. De bal moet maar één keer goed vallen, en je sleept meteen een gelijkspel uit de brand. Met wat meeval wordt het zelfs nog een ruime 6-3 overwinning!

Meer van dit soort artikels? Volg ons dan via Twitter, Facebook of Instagram.